V petek, 2. julija 2021. smo se zadnjič dobili na uspešno izvedenem 20 urnem krožku: Fotografije in filmčki na mojem pametnem telefonu pod vodstvom odličnega mentorja Andreja Slonjška. Vseskozi mu je pomagala in nas skrbno animirala Biserka Bajec Leskovar, članica UO UNI 3 Velenje. Krožek je potekal na daljavo, preko aplikacije ZOOM. Zadnjič pa smo se srečali na sedežu UNI 3, kjer nam je mentor podelil potrdila in okrasno sončnico.

Udeleženci so se v krožku seznanili z osnovno ter poglobljeno uporabo svojih fotografij na pametnem telefonu fotoaparat, galerija, varnostno kopiranje le-teh v Google foto, se naučili oblikovati/kreirati albume glede na posamezne dogodke, katere so posneli s svojim pametnim telefonom. Naučili so se arhivirati  svoje starejše fotografije v svoj pametni telefon s pomočjo aplikacije FOTO-SCEN. Naučili so se ustvarjati/ustavljati  besedilo/tekst na fotografije. Naučili so se ustvarjati video filmčke na osnovi fotografij in  shranjevanja fotografij direktno na USB-ključek preko pametnega telefona.

Na veliko število različnih vprašanj je mentor vedno odgovarjal z veliko potrpežljivostjo, za kar smo mu študentje zelo hvaležni.

Objavila 07.07.2021. Zdenka Uršnik