Aca Poles, članica krožka Time for English je poslala prispevek o krožku:

” V krožku Time for English smo skupaj z mentorico Magdo Žist zadnjič normalno delali  9. marca 2020. Na ta dan je bilo v Sloveniji 25 okuženih z novim koronavirusom in zaskrbljenost ter strah pred neznanim sta se že tihotapila v naše misli in občutke. Še teden dni prej smo sproščeno načrtovali naš zaključni izlet. Vsako leto smo odstrli neznani košček Slovenije, ponovno ugotavljali, da je zares lepa, da jo slabo poznamo in da nam je na teh skupnih potepanjih lepo. Takrat smo tudi uradno zaključili naše študijsko leto in prejeli izvirna Magdina potrdila z opisom snovi, ki smo se jo naučili.

Po devetem marcu so se naša življenja razmaknila, z maskami na obrazih smo se znašli vsak v svojem svetu brez dotikov. Magda nas je preko računalnika spodbujala, da nadaljujemo z učenjem po učbeniku, da si povemo, kako smo, spodbujala nas je, da ohranjamo občutke povezanosti. Predolgo je trajala karantena, da bi nam to dobro uspevalo.

Po razglašenem koncu epidemije pa nas je mentorica presenetila s povabilom na naše zaključno srečanje. »This time no hugs, no kisses, no shaking hands, just eye contact and smile«. Strinjali smo se s pogoji, veselili smo se snidenja in 25. maja 2020, na dan, ko smo včasih praznovali dan mladosti, smo se zbrali pri Vili Herberstein.

Posvetili smo se gobam, spoznali gobarsko učno pot, ki jo je na trim stezi postavilo Gobarsko društvo Marauh Velenje. Prehodili smo eno izmed poti, proučevali gobe, ki so zelo nazorno predstavljene na tablah, in se pogovarjali o njih. Društvo je ljubiteljem narave zelo prijetno, strokovno in hkrati poljudno približalo to področje. Gotovo bomo po kateri od teh poti popeljali še naše vnuke in prijatelje.

Naše druženje smo zaključili na vrtu Pizzerije Valun, kjer smo se ob ogromnih pizzah razgovorili, zahvalili mentorici Magdi Žist in animatorki Mileni Prelog in se razšli.

V nas pa ostaja negotovost, kako bo v jeseni, in upanje, da bomo v spremenjenih pogojih vseeno lahko nadaljevali z izobraževanjem in druženjem. ”