Marija Lesjak, članica UNI 3 Velenje in ljubiteljica gora in občudovalka lepot narave ter avtorica fotografij posnetih na številnih pohodih je poslala prispevek o krožku Pohodništvo, mentorice Marije Kuzman in animatorke Darke Zupanc.

” Omenjeni krožek je pričel delovati 1. aprila 1993. leta, ko je legendarna Anica PODLESNIK prvič popeljala skupino ljudi na pohod. Od jeseni 2005 ga uspešno vodita mentorici Marija KUZMAN in Darka ZUPANC.   

Njegovo delovanje se vsakih štirinajst dni izmenjuje s sestrskim krožkom Planinarjenje. Oba delujeta ob četrtkih, čemur je »naklonjeno« tudi vreme … Pohodniki neumorno delujejo skozi vse leto, torej tudi med počitnicami. Njihovi cilji so bližnji kraji, pot pa jih zanese tudi v oddaljenejše. Vodji skrbita za pestrost vsebine in osebne pozornosti članov, kot so rojstni dnevi, praznik ob dnevu žena in podobno. Člani so večino časa predvsem ženske, ki se v krožku počutijo zelo dobro!

Letos je v pomladnem času v delovanje posegel koronavirus in jih za nekaj časa osamil. Sredi maja so se »zrahljali« varnostni ukrepi in krožek ponovno ubira svoje poti v prijetni družbi udeleženk, ki so za skrbno vodenje zelo hvaležne Mariji in Darki. Želijo si predvsem zdravja in dobrega počutja, ki ga s hojo utrjujejo.”

 

Objavila: Zdenka Uršnik