Back to Top

Projekti

Evropski projekt Slovenska mreža izobraževanja starejših in medgeneracijskega sodelovanja

Nastopamo kot partner v evropskem projektu Slovenska mreža izobraževanja starejših in medgeneracijskega sodelovanja, prijavitelja Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje Ljubljana, na Javni razpis za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga za obdobje 2012-2014.

Projekt je sofinanciran iz Evropskih sredstev in poteka od avgusta 2014 do avgusta 2015. Namen projekta je poenotiti, povezati in izboljšati kakovost izobraževanja za starejše v mreži Univerz za tretje življenjsko obdobje v Sloveniji ter metodo izobraževanja in povezovanja prenašati tudi na okoljske nevladne organizacije in se medgeneracijsko sodelovati.

Andragoško društvo Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje in Univerza za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica sta partnerja v Evropskem projektu »Slovenska mreža organizacij izobraževanja starejših«, nosilca Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje Ljubljana. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013.