Dr. Nena Mijoč, prva predsednica UNI 3 Velenje in članica krožka Rastline naredijo dom lepši je napisala:

“Srečanja krožka Rastline naredijo dom lepši so vedno znova sveže presenečenje.  Ko že mislimo, da smo usvojile osnove floristike in nimamo težav z okrasitvijo praznične mize, nas mentor Simon Ogrizek vedno znova preseneti z najnovejšo idejo, z novim pristopom in novimi cvetovi.  Krasitve smo pričele v oktobru in prenesle nove zamisli na grobove za dan mrtvih. Temu so sledile adventne okrasitve, priprava novoletne mize, pomladanski kolač iz paličic in cvetic, okrasitev velikonočne mize, pomladanske zasaditve z mačehami, nenavadne balkonske zasaditve, obisk Mozirskega gaja in spoznavanje novih vrst tulipanov ter priprava šopkov iz svežega spomladanskega cvetja. Aprila smo se odrekli srečanjem v živo in se srečali na internetni konferenci preko aplikacije Zoom.  Nato je mentor posebej za nas pripravil video posnetke, ki smo si jih lahko ogledale, kadar smo želele. Večkrat smo se sestali na prostem, posebej lep je bil voden sprehod po Mozirskem gaju. Poleg občudovanja cvetličnih gred in grmovnic nas je pritegnil zeliščni vrt, kjer je vsaka izmed nas spoznala kakšno novo zelišče.  Pomladne zasaditve z mačehami so lahko nadvse izvirne, pri tem pa uporabimo, kar najdemo v naravnem okolju; z mahom poraščene veje stare jablane, zelene liste tulipanov, lesene deščice, odslužene krožnike, sveže in suhe trave z bližnjega travnika, plastične in lončene posode, ki so bile že  obsojene na odpad. Nina, Dragica, Majda, Slavka, Zvonka, Marija  in Nena na koncu naše delavnice z veseljem odnesemo domov najbolj presenetljive aranžmaje, ki jih je navdihnil in pomagal soustvariti naš mentor  Simon.  Redko nam uspe, da se srečamo v polnem številu, a takrat je še posebej veselo. Navadile smo se že, da srečanja popestrimo s kakšnimi domačimi sladkimi dobrotami, z veseljem tudi popijemo sveže pripravljen zeliščni čaj. Vmes izmenjamo še kakšne fotografije lastnih izdelkov in pozorno prisluhnemo mnenju prijateljic in mentorja. Vse se zgodi prostovoljno, brez vsake obveznosti in prisile uživamo med cvetjem in rastlinami. ”