Člani treh naših krožkov so v soboto. 08.06.2019. sodelovali na tradicionalni prireditvi KUD Međimurje Velenje.

Prireditev je odprla Godba veteranov UNI 3. Tudi Janko Zacirkovnik zna sukati dirigentsko palico.

Razstavljale  in predstavile krožek klekljanja članice pod mentorstvom Erike Pajk, katere se veselimo v naslednjem študijskem letu.

Prijetno je bilo v hladu, dokler so se uglasile s tamburaši. Na vročem soncu so Citrarke Marjanke pod mentorstvom Irene Tepej, prof. nastopile skupaj z Miđimurskimi tamburaši in same. Čestitke za vztrajnost, kajti težko je igrati na prostem brez pravega ozvočenja.

Vesna Kelc je zapisala:

UNI 3 že vrsto let  sodeluje z kulturnim društvom Međimurje, ki vsako leto uprizori narodni običaj Proščenje. Letos so se tega dogodka udeležili kar 3 krožki:  klekljarice, citrarke Marjanke ter Godba veteranov. Za večletno sodelovanje na prireditvah društva so citrarke Marjanke in Godba veteranov prejeli zahvalo kulturnega društva Međimurje-Velenje. Zahvalo je v imenu  UNI3 prejela tudi naša predsednica. Kot članica društva sem tudi sama sodelovala v organizaciji in izvedbi prireditve. Kar nekaj slanih in sladkih dobrot, ki smo jih ponudili na prireditvi sem pripravila tudi jaz.

Objavila in fotografirala: Zdenka Uršnik