Radi bi malo popestrili in motivirali naše člane, ki so skupaj z mentorji vložili veliko truda in vztrajajo z izobraževalnim programom na daljavo.  Do konca maja 2021 bomo zbirali vaše prispevke in na koncu objavili NAJ MENTORJA virtualnega izobraževanja. Danes vam predstavljam dva mentorja Lucijo Maglico in Lea Kočevarja.

Z Lucijo Maglico, mentorico krožka Razgibajmo telo za aktivna srebrna leta v študijskem letu 2019/2020 oz. Vesela gibalna ura v študijskem letu 2020/2021 smo skupaj vadili že spomladi. Takrat nam je pošiljala video posnetke, na podlagi katerih smo vadili doma takrat ko smo si vzeli čas za to. Po 16. oktobru pa smo najprej vadili preko aplikacije Google-meet, nato na prošnjo članic preko aplikacije ZOOM. Dobimo se vsak četrtek ob 9 uri. Lucija, mag. kineziologije,  nas vedno opozarja na morebitne napake, na pravilno držo telesa in koordinacijo giba z dihanjem. Po izvedeni vadbi nam pošlje video posnetek vadbe, ki poteka celo uro, da lahko po želji ponovimo vajo doma večkrat na teden. Pridružite nam se, uživali boste z nami in nekaj dobrega naredili za svoje zdravje.

Leo Kočevar, prostovoljni mentor krožka Obdelava fotografije z Windows in Office programi, se je po dveletni pavzi odločil za sodelovanje na prošnjo nekdanjih študentov. Izobraževalni program so začeli kar preko aplikacije ZOOM. Pri tem je pomagala animatorka Biserka Bajec Leskovar, ki je postala pravi strokovnjak za aplikacijo ZOOM in je pomagala velikem številu članov (tudi meni) kako uporabljati to komunikacijsko orodje. Uspešno je prepričala mentorja in vse člane pa ne le tega krožka. Leo pa je neverjeten, izredno dobro načrtuje, izvede in poroča o izvedbi sleherne ure. Preko wetransferja nam pošilja filmčke o izobraževalnih korakih, izvedenih na določeni uri. Vzel si je čas za individualno izobraževanje študenta, ki ima starejšo verzijo Windowsa. Z veseljem bi se udeležila krožka, če bi mi to čas dopuščal.

Objavila 19.11.2020.: Zdenka Uršnik