Dolgoletne članice UO UNI 3 in nepogrešljive članice Jelka Fužir, Marija Skornišek, Alma Koren in Fanika Stropnik ter članica SO Branka Čorko so zaslužne za uspešno izpeljano prireditev Gregorjevo za varovance DVO Velenje.

Alma Koren povezovalka in avtorica kulturnega programa je zapisala:

Čeprav se je vreme zopet poigralo z našimi pričakovanji, se je pomlad preselila v naša srca in v naše okolje. Dom za varstvo odraslih je bil poln sončne energije, energije veselja in ljubezni.

Ga Zlatka Lampret je polno jedilnico opozorila na začetek praznovanja Gregorjevega, praznovanja  pomladi. Njena harmonika je kar dvignila že tako okorne sklepe.
Mladi, stari prijatelji iz Vrtca Ciciban iz Gorice, Gorski škrati, so zapeli LUNA,STARA MATI DOBER DAN, zaplesali pa so GRAJSKI PLES. Kako so se izkazali! V Dom so prinesli svojo mladost, energijo in svojo ljubezen, ki se prileze kot sonce po dežju. Da, čudovito je življenje, ki ga živimo s srcem, izpolnjenim z lepimi željami in z ljubeznijo. Čim bolj imamo radi sebe, in se z odprtim in ljubečim srcem posvečamo življenju okoli nas, tem lažje prebivamo v tem čudovitem svetu.

O njem sta radostno prepevali zvezdi današnjega popoldneva EVA in Tjaša LESJAK. Naši povabljenci so tako prepevali z njima, da je EVA kar obrnila mikrofon in utihnila. Zdelo se je, da ima vsak od nas dober posluh…in tako nas življenje pelje po strminah in dolinah, po sladkih in grenkih grbinah…

Pa pridemo do težko pričakovane pokojnine. Kako pa je, če je ni, so nam predstavili člani dramatičnega krožka UNI 3.,ki so nastopili se s skečem UPOKOJENEC, in POKOJNINE NI.

Fotografija osebe Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje.

Nekega dne, ko bomo obvladali vetrove, valove, plimovanje in težnost, bomo znali izkoristiti energijo ljubezni. Izvir ljubezni je globoko v nas, zato lahko pomagamo drugim do velike sreče. Ena sama beseda, eno dejanje, ena misel, lahko drugemu človeku zmanjša trpljenje in mu prinese radost. In tako smo “ekipa UNI 3 ” prinesli veselje v hišo.Ga. Zlatka je druženje zaključila s harmoniko, pesem pa je odmevala se dolgo v naših srcih in srcih varovancev.

Fotografija osebe Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje.

Gospa Melvina Kastelic iz DVO Velenje nam je napisala:

Na prireditvi je bilo prisotnih okoli 40-50 stanovalcev. Njihov odziv in komentarji so bili zelo pozitivni. Iskrena hvala še enkrat, ter uspešno delo še naprej!

Fanika Stropnik je poskrbela za pecivo in lepo spomladansko dekoracijo.

Fotografija osebe Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje.

Branka Čorko pa je spekla slastno pecivo in ga namenila varovancem DVO.

Vsem nastopajočim, sodelujočim, organizatorjem in udeležencem iskrena HVALA!

Fotografije: Marija Skrt

Objavila: Zdenka Ušnik, 19.03.2019.