V sredo, 16.09.2020. smo se ob 17. uri dobili člani UNI 3 na Gradu Velenje, da bi petim zaslužnim članicam podelili priznanje Častna članica UNI 3.

Literarno glasbeno prireditev je odlično povezovala avtorica scenarija Neva Hvalec, članica UO za področje prireditev.

Prireditev je odprla mlada citrarka Neja Sečnjak, učenka Glasbene šole FKK. Program, ki sta ga postavili skupaj z Ireno Tepej, mentorico citrark Marjank, nas je pobožal s svojo mehkobo in liričnostjo.

Očaral nas je duo vokalistka z žametnim glasom Urška Bider in kitarist Franjo Jurovič, član UNI 3 in nepogrešljivi spremljevalec Vokalne skupine Lastovke. Uživali smo v izvajanju glasbenih pravljic: Brez besed, Čez zelene trate, Love of my life, Hallelujah, Poletna noč. Franjo pa je poskrbel za odlično ozvočenje, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Ana Anita Lekše, članica krožka Pesništvo in recitiranje prostovoljne mentorice Neve Hvalec, nam je prebrala pet pesmi iz Zbirke pesmi BILO JE, JE IN BO. Neva jo je opisala, kot vrtnarko besed. V njenih pesniških stvaritvah različne tematike (ljubezen, okoljevarstvo, domovina, vzgoja…) veje mehkoba, toplina, srčnost, skrb za sočloveka, naravo.

Anita je napisala pesem v čast prejemnicam priznanja:

” ČASTNI ČLAN

Kaj se skriva v besedi ČASTNI?

Če jo razdelimo na dva dela dobimo ČAST in NI. Mi pa dodamo: “Ni za vsakogar”.

To pripada izbranim osebam, ki so neko skupnost ustvarile, jo nadgradile, ji dale možnost širšega delovanja ali v njej dalj časa nesebično opravljale določeno delo.

Delile tistim svoje znanje, ki jim je bilo mar zanje. Pele poezijo družabnega veselja. Pisale dodatne proze življenja.

Vaša uspešna, ustvarjalna leta na UNI 3 so doprinesla, da ste naše ČASTNE ČLANICE postale prav ve. “

Častna naloga podelitve priznanj je pripadla Ivu Likarju, predsedniku Komisije za podelitev naziva častni član, ki je naprej opisal postopek od odločitve UO za dodelitev priznanja, preko Pravilnika in Razpisa do izbora kandidatov, ki jih je na koncu potrdil UO. Korona kriza je preprečila podelitev na Zboru članov, ki ga ni bilo 23.marca v klasični obliki. Zbor članov smo izvedli na daljavo.

Priznanje Častna članica UNI 3 je prejelo pet zaslužnih članic: Erika Veršec, Anica Podlesnik; Anica Krajnik Pistotnik, Vida Šme in Marija Skornišek.

Alma Koren, članica Komisije je za vsako prejemnico priznanja prebrala njihove dosežke v dolgem, več kot dvajset letnem prostovoljnem delovanju v UNI 3 Velenje. Predsednica AD, Zdenka Uršnik in predsednik Komisije Ivo Likar pa sta jim podelila priznanje in rožico.

Anica Podlesnik, pa je dodala, da si UNI 3 zasluži priznanje, ker deluje že 35. leto.

Z rožico se je predsednica zahvalila vsem nastopajočim za prekrasno prireditev, prvo izpeljano po dolgem, šest mesečnem premoru. Čudoviti ambient Velenjskega gradu pa je omogočil Muzej Velenje, s katerim zelo lepo sodelujemo.

Fotografije: dve odlični Jurij Veršec, ostale Bojan Uršnik

Objavila Zdenka Uršnik