Ciril Zdovc, član UO UNI 3 Velenje in glasbenik na klaviaturni harmoniki nam je o krožku napisal:

” Godba šteje že 35 članov in se vsako leto malo pomladi s kakšnim mlajšim članom. Pridno vadimo, saj imamo vsako leto preko 20 nastopov. Le v letošnjem študijskem letu smo imeli samo 23 vaj in 12 nastopov, saj nam je zagodel koronavirus. Imamo zelo raznovrsten program, vsako leto pa ga razširimo s kakšnimi 5-6 skladbami.

Letošnje leto ni bilo za nas žalostno samo zaradi izpada vaj in nastopov, ampak nas je s svetlobno hitrostjo zapustil naš pobudnik ustanovitve godbe in njen mentor Lojze Kričej. To je bil človek, ki je z dušo in srcem živel za godbo in skrbel, da se je njeno delo lahko nemoteno odvijalo. Upamo, da bomo njegovo misel in delo lahko nadaljevali.

Godba je imela do sedaj dva mentorja oz. dirigenta. Do 16. 1. 2012 nas je vodil prof. Rok Šincek, nato pa je mentorstvo prevzel prof. Aljoša Pavlinc. Kot glasbeni krožek deluje godba v okviru UNI 3 praktično od samega začetka, torej 12 let.

Repertoar je zelo raznovrsten. V začetku so bile koračnice glavnina, kasneje pa si je godba za svoje poslanstvo zadala tudi igranje v vrtcih, domovih za varstvo odraslih in za borce za vrednote NOB. Za vsakoletno predstavitev pa pripravimo tudi kakšno težjo koncertno skladbo.”

Nastop Godbe veteranov na Zboru članov KU Gorenje, 20.02.2020.

Objavila in fotografirala: Zdenka Uršnik