V drugi polovici avgusta so glasbeniki Godbe veteranov UNI 3 nastopili v Graški gori in v Žalcu. Pred tem pa so se dvakrat dobili na vajah v Glasbeni šoli v Šoštanju, kjer so vadili pod budnim očesom in ušesom dirigentke Tanje Petrej, prof.oboe.

Na prvem srečanju, 20. avgusta sem imela priložnost prisostvovati vaji in jih fotografirati.

V soboto, 21. avgusta je Godba veteranov UNI 3 Velenje imela čast, da s petimi koračnicami (NA JURIŠ, MOJA DOMOVINA, PONOSNI NASE, PESEM O SVOBODI in KOMANDANT STANE) odpre 34. tradicionalno srečanje borcev, planincev in drugih veteranskih združenj in društev GRAŠKA GORA 2021.

JSKD – Območna izpostava Žalec je organizirala v petek, 27. avgusta 2021 regijsko srečanje veteranskih godb. Sodelovali so godbeniki iz Laškega, Godba UNI 3 Velenje in Godba UTŽO Žalec. Naši vrli godbeniki so pod dirigentsko palico Tanje Petrej, prof. oboe, zaigrali naslednje skladbe: Pozdravljena Slovenija, Triglav, Fantovska, Rozamunda, Po Savici po Dravci in Rženova Tinka.

Hvala Tanja in bravo Veterani za vztrajnost in nastope.

Zapisala in fotografirala: Zdenka Uršnik