2020/2021

Včeraj, 1. oktobra so planinci UNI 3 Velenje pod mentorstvom Anke Pugelj izpeljali prvi dan novega študijskega leta. Marija Lesjak nam je poslala fotografije in opis poti. Pot iz Velenja  mimo Tuševega (kraj srečanja) in preko Radojča ter Ramšakovega vrha krožno spet nazaj v Velenje  je bila več kot primerna, pa mislim, da tudi lepa – da ne bom pristranska, ker je to moj domači kraj… Bilo nas je lepo število, čeprav četica še ni popolna.

V sredo, 23.09.2020. na Dan športa, ki se prvič praznuje v R.Sloveniji se je UNI 3 Velenje predstavila ob 9,30 uri na Titovem trgu z Lucijo Maglica in ob 18 uri v Sončnem Parku z Adilom Huselja

V sredo, 16.09.2020. smo izvedli prireditev na Gradu Velenje pod imenom GRAJSKO DRUŽENJE UNI 3. Literarno glasbeno prireditev je povezovala Neva Hvalec. Nastopili so Franjo Jurovič na kitari, solistka Urška Bider, mlada citrarka Neja Sečnjak in pesnikinja Ana Anita Lekše. Prireditev je bila posvečena petim zaslužnim članicam, prejemnicam priznanja ČASTNA ČLANICA UNI 3: Eriki Veršec, Anici Podlesnik, Anici Krajnik Pistotnik, Vidi Šme in Mariji Skornišek.

Tako je Jože Lekše zabeležil – fotografiral svečano podelitev priznanj Častni član UNI 3 Velenje

V torek, 15.09.2020. so se člani krožka Urbani sprehodi – Drevesa pod vodstvom odlične Nataše Dolejši, dobili ob 17 uri v Vili Bianci, nato so se sprehodili okoli Gradu. Tema tretjega srečanja je bil Laški topol. Slike nam je poslala Irena Kočevar.

Včeraj, 15.09.2020. so člani krožka Umetnostna zgodovina pod mentorstvom Tatjane Vidmar in s pomočjo Majde Koželjnik obiskali Šoštanj. Marija Čebul pa je dala razglednice starega Šoštanja, ki je nekoč bilo kulturno in ekonomsko središče Savinjsko šaleške regije.

V ponedeljek, 14.09.2020. sem obiskala Godbo veteranov na GŠ FKK. Pridno so vadili pod taktirko Tanje Petrej,prof. oboe in sveže pečeno babico.

Marija Lesjak nam je poslala fotografije s pohoda na Donačko goro – 10.09.2020.

Lucija Maglica, mentorica krožka Vesela gibalna ura (Razgibajmo telo za aktivna srebrna leta), je začela z vadbo na prostem – Velenjskem gradu v četrtek, 10.09.2020. ob 9. uri. Uživali smo v prelepem dnevu in gibanju.

Tretjega in četrtega septembra je Anka Pugelj s pomočjo Marije Kuzman peljala planince UNI 3 na Triglavska jezera ((pri Ledvički, pri Velikem jezeru (Tičarica),  Planina na jezeru (2x) in na Tičarici))

Drugega septembra 2020. nas je Jože Lekše vodil po učni gobarski poti na Trim stezi Velenje.

Prvega septembra 2020. smo začeli s krožkom Urbani sprehodi – Drevesa pod mentorstvom Nataše Dolejši. Obiskali smo Laški topol v Šaleku.