Nevenka Hvalec, članica UO UNI 3 zadolžena za prireditve in mentorica krožka Pesništvo in recitiranje nam je poslala prispevek:

Danes je 20. maj 2020, dan, ko bi na Velenjskem gradu potekala etnološka prireditev Jajčerija, ki jo že toliko let pripravljajo člani UNI 3 s pomočjo Muzeja Velenje. V tem študijskem letu bi prireditev potekala v okviru kulturnega projekta Pastirske igre, v katerem bi nastopile pevke vokalne skupine Lastovke z zborovodkinjo Tadejo Cigale, član zgodovinsko-etnološkega krožka Jože Lekše, člani ŠKUD-a Kavče – otroci/učenci OŠ Gustava Šiliha pod mentorstvom Metke Grabner,  pevci prvošolci OŠ Antona Aškerca pod mentorstvom Metke Smirnov, ogledali bi si razstavo krožka Kaligrafija, ki ga vodi mentorica Marija Kranjc, šnitarija – priprava in ponudba jajčnih jedi, pa bi bila ob sproščenem vzdušju pika na i celotne prireditve.

Žal, nepovabljen gost korona virus je letos preprečil ta dogodek. Morda nam ga bo uspelo v nekoliko drugačni obliki izvesti v septembru, vsekakor pa bomo v tem ali naslednjem mesecu pripravili videoposnetek, s katerim bomo odpotovali v obdobje otroštva pastircev, ko je bila paša prava šola življenja, in kjer so se ob številnih pastirskih igrah tkala in seveda tudi razdirala prijateljstva.

Danes pa naj fotografije oživijo spomin na lansko pomladno druženje na gradu.